Все повече германци смятат, че Русия е била принудена да започне

...
Все повече германци смятат, че Русия е била принудена да започне
Коментари Харесай

Все повече германци се поддават на руската пропаганда

Все повече германци считат, че Русия е била принудена да стартира войната след продължителни провокации от страна на НАТО

Руските пропагандни разкази, свързани с нашествието в Украйна, намират все по-голям отзив измежду германците, сочи ново проучване на немския мозъчен концерн " Център за мониторинг, разбор и тактика " (CeMAS), съобщи ДПА, представена от . 

Делът на респондентите, които са съгласни с изказванието, че Русия е била принудена да стартира войната след продължителни провокации от страна на НАТО, възлиза на 19%.

Поне частично съгласни с въпросната теза са 21% от интервюираните. Това съставлява забележителен растеж по отношение на резултатите от допитване, извършено през април, когато 12% от интервюираните показваха цялостно единодушие с изказванието, а 17% споделяха, че ненапълно го одобряват.

Освен това, новото изследване сочи, че съветската агитация оказва по-силно въздействие в Източна Германия.

Около една трета от респондентите в някогашната Германска демократична република споделят убеждението, че Москва е била предизвикана от алианса, до момента в който в Западна Германия този дял възлиза едвам на 16%.

27% от източногерманците одобряват за истинно съветското пропагандно изказване, че президентът Путин е подхванал дейности против световен подмолен хайлайф. Същевременно единствено 16% от сънародниците им в Западна Германия са съгласни с тази теза.

Допитването до публичното мнение е осъществено в интервала сред трети и единайсети октомври от немската маркетингова компания " Биленди унд респонди " измежду 2228 участници на възраст сред 18 и 90 години.

Авторите дефинират резултатите като " много притеснителни " предвид на това, че " проруските тайни теории се одобряват от от ден на ден германци ". Те приканват за " изчерпателен публичен спор " по въпроса по какъв начин биха могли да бъдат предотвратени разрастващите се " дезинформационни акции ".
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР